Фруктоза (гексоза, левулоза, фруктовий цукор)

- Немає в наявності
- Оптом і в роздріб
57,58 грн/кг
Показати оптові ціни- +380 (50) 855-29-40Химическая продукция
- +380 (50) 292-82-85Химическая продукция
Опис
Мінімальна фасування, мішок 25 кг.
Фруктоза
являє собою кристалічний порошок білого кольору без запаху, солодкого смаку, добре розчиняється у воді, метанолі, ацетоні та етиловому спирті. Є моносахаридом із групи кетогексоз, компонент сахарозу разом із глюкозою. Майже втричі солодше глюкози та 1,5-2 рази сахарози. Гигроскопичен. На відміну від глюкози та інших альдоз, фруктоза нестійка як у лужних, так і кислих розчинах; розкладається в умовах кислотного гідролізу полісахаридів або глікозидів.Щільність — 1,695 г/см3. Температура плавлення — 103 °C, температура кипіння — 440 °C.
Хімічна формула: C6H12O6.
Фруктоза у вільному вигляді трапляється в багатьох фруктах і плодах (яблука, груші, томати), входить до складу бджолиного меду, олігосахаридів, рафінози, сахарози, стахіози, природного полісахариду інуліну та бактеріального полісахариду левана. У харчовій промисловості його отримують за допомогою гідролізу з буряка та тростини.
Фруктозу, як замінник цукру, ефективно використовують для здорового харчування у всьому світі. Як природна речовина, вона має багато позитивних властивостей, які можна використовувати у виробництві різних продуктів.
Вона широко використовується в харчовій промисловості: у домашній кулінарії для приготування напоїв і молочних продуктів, під час консервування овочів, фруктів, для приготування випічки, варення, фруктових салатів, морозива, десертів зі зниженою калорійністю, також у виготовленні дієтичних продуктів. Вона має властивість посилювати аромат ягід, фруктів, особливо це помітно під час приготування фруктових і ягідних салатів, варення, джемах, соків.
Фруктоза застосовується в медицині як парентеральний засіб для регідратації та дезінтоксикації, під час лікування отруєння алкоголем людини. Зараз проводяться дослідження про сприятливу дію фруктози на похмільний синдром.
Оскільки після прийняття фруктози не спостерігається швидкого підвищення й потім подальшого зниження рівня цукру в крові, що властиво глюкозі та сахарозі, вона використовується в фармакопейних препаратах для хворих на цукровий діабет.
Завдяки особливому обміну фруктоза допомагає адаптації організму у разі тривалого стану напруги: водіння автомобіля, у спорті тощо. У стані напруженості джерелом енергії для організму слугує плодози глікоген, який забезпечує організм енергією рівномірніше, за потреби. З цієї причини останнім часом фруктозу стали додавати в препарати, призначені спортсменам для компенсації втрат рідини та солі стану граничного навантаження організму.
Паковання, транспортування та зберігання.
Фруктозу харчове пакують у мішки паперові, багатошарові, з мішками-вкладками плівковими або пакети з полімерних матеріалів.
Перевозять у криті транспортні засоби відповідно до правил перевезень вантажів, що діють на транспорті відповідного вигляду. Не допускається перевезення фруктози в транспортних засобах, у яких транспортувалися отруйні або різко пахтілі вантажі, а також спільно з іншими продуктами, що мають специфічні запахи.
Зберігають у чистих, сухих і добре вентильованих приміщеннях за відносної вологості повітря не більш ніж 75%.
Характеристики
Основні | |
---|---|
Виробник | Плазма |
Країна виробник | Китай |
Вага | 20000 г |
Форма випуску | Розсипний |
Інформація для замовлення
- Ціна: 57,58 грн/кг