Сода харчова в пачках по 500 г

- Немає в наявності
- Тільки оптом
20 ₴/упаковка
Мінімальне замовлення — 2160 упаковок
Показати всі оптові ціни- +380 (50) 855-29-40Химическая продукция
- +380 (96) 788-71-33Химическая продукция
- +380 (68) 151-70-79
Опис
Мінімальне замовлення 1 піддон = 1080 кг = 2160 пачок
Сода харчова в Пачках по 500 г і в Мішках по 25 кг
Сода харчова
являє собою кристалічний порошок тонкого помелу, білого кольору, без запаху, солонуватого (мильного) смаку, який у разі потрапляння на слизові оболонки викликає подразнення. Легко розчиняється у воді. Є кислою натрієвою сіллю вугільної кислоти та натрію. Реагує з кислотами з утворенням солі та вугільної кислоти, яка відразу ж розпадається на вуглекислий газ і воду. За температури 60 °C харчова сода розпадається на карбонат натрію, вуглекислий газ і воду.
Відмітною особливістю є м'які лужні властивості, які не чинять шкідливого впливу на тваринні та рослинні тканини.
Щільність — 2,159 г/см3. Температура кипіння — 851 °C, температура плавлення — 270 °C.
Застосування харчової соди.
Харчова сода широко застосовується в різних галузях промисловості, народного господарства та в побуті. Використовується в хімічній, харчовій, легкій, медичній, фармацевтичній промисловості, кольоровій металургії та ін.
У харчовій промисловості вона зареєстрована як харчова добавка E500. Основне застосування — кулінарія, хлібопічення, виробництво кондитерських виробів, де він застосовується переважно як основний або додатковий розпушувач під час випікання, самостійно або в складі комплексних розпушувачів і в готових сумішей для випічки. Також застосовується під час виробництва газованих напоїв.
У медицині розчин питної соди використовується як слабкий антисептик для полоскання, а також як традиційний кислотонейтралізувальний засіб проти печії та болів у шлунку.
У хімічній промисловості використовується для виробництва барвників, пінопластів та інших органічних продуктів, фтористих реактивів, товарів побутової хімії, наповнювачів у вогнегасниках, для відділення двоокис вуглецю, сірководню з газових сумішей. Також входить до складу порошку, що застосовується в порошкових системах пожежогасіння, утилізуючи тепло та витіснюючи кисень від вогнища горіння, що виділяється вуглекислим газом.
У легкій промисловості гідрокарбонат натрію застосовується у виробництві підошовних гум і штучних шкір, шкіряному виробництві (дублення і нейтралізація шкір), текстильної промисловості (відчинка шовкових і бавовняних тканин).
У побуті використовується як чудовий засіб для чищення, миття і видалення плям і накипу. Харчова сода чудово видаляє неприємні запахи, освіжає й очищає килими, видаляє затхлий запах старих книг. З лікувальною метою харчову соду використовують у разі опіків, зокрема сонячних. Вона — швидка допомога й у разі бджолиного або осіннього укусу.
Паковання, транспортування та зберігання.
Харчову соду пакують у чотиришарові або п'ятишарові паперові мішки масою до 50 кг або в спеціалізовані контейнери разового використання типу МКР-1,0 з поліетиленовою вкладкою, масою не більш ніж 1 тонн. Двовуглекислий натрій (натрій бікарбонат), призначений для роздрібної торгівлі, пакують у споживчу тару — картонні пачки масою 500 і 1000 г, поліетиленові пакети масою 500 г.
Соду харчову транспортують усіма видами транспорту (крім повітряного) у критих транспортних засобах відповідно до правил перевезення вантажів, що діють на транспорті цього типу. Допускається транспортування двовуглекислого натрію автомобільним транспортом навалом із використанням спеціалізованого транспорту (типу муковозу) або в спеціально виготовлених ємностях із неіржавкої сталі. Спеціалізовані м'які контейнери транспортують залізницею відкритим рухомим складом навагонних відправках без перевантажень, з навантаженням і вивантаженням на під'їзних шляхах вантажовідправника (вантажувача).
Соду харчову зберігають у закритих складських приміщеннях. Заповнені спеціалізовані м'які контейнери та транспортні пакети зберігають як у критих складських приміщеннях, так і на відкритих майданчиках, у 2-3 яруси за висотою.
Гарантійний термін зберігання продукту — 12 місяців від дня виготовлення.
Фізико-хімічні показники* харчової соди ГОСТ 32802-2014
Найменування показника | Норма для сорту | ||
Перший | Другий | ||
Зовнішній вигляд | Кристалічний порошок білого кольору, без запаху | ||
Масова частка двовуглекислого натрію (NaHCO3), %, не менее** | 99,5 | 99,0 | |
Масова частка вуглекислого натрію (Na2CO3), %, не більш ніж* | 0,4 | 0,7 | |
Масова частка хлоридів у перерахунку на NaCl, %, не більш ніж** | 0,02 | 0,04 | |
Масова частка мишака (As), %, не більш ніж | Витримує випробування | ||
Масова частка не розчинних у воді речовин, %, не більш ніж | Витримує випробування | ||
Масова частка заліза (Fe2+), %, не більш ніж* | 0,001 | 0,005 | |
Масова частка кальцію (Ca2+), %, не більш ніж | 0,04 | 0,05 | |
Масова частка сульфатів у перерахунку на SO42-, %, не більш ніж | 0,02 | 0,02 | |
Масова частка вологи, %, не більш ніж | 0,1 | 0,2 |
Характеристики
Основні атрибути | |
---|---|
Виробник | Башкирська содова компанія |
Упаковка | Картонний пакет |
Вага | 500 г |
Користувальницькі характеристики | |
мішок | 25 кг. |
пачка | 500 гр. |
біг біг | 1000 кг |
Інформація для замовлення
- Ціна: 20 ₴/упаковка
- Мінімальне замовлення: 2160 упаковок
- Спосіб упаковки: мішки 25 кг, пачки по 500 г